Pri výbuchu na teheránskej klinike prišlo o život 19 ľudí

19 mŕtvych a šesť zranených si dnes vyžiadal výbuch na klinike v severnej časti iránskeho hlavného mesta Teherán. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na iránsku štátnu televíziu.

30.06.2020 22:33 , aktualizované: 23:27
debata (3)

Úrady predtým informovali o 13 mŕtvych. Pôvodne sa hovorilo o tom, že nešťastie spôsobil výbuch kyslíkovej fľaše. Zástupca guvernéra Hamíd Reza Gúdarzí štátnej televízii neskôr oznámil, že nešťastie zapríčinil únik plynu.

Podľa štátnej televízie explózia rozpútala požiar a na mieste zasahovali hasiči. Na záberoch, ktoré zachytávajú nešťastie, počuť explóziu a následne je vidieť, ako z plameňov stúpa hustý čierny dym.

Po výbuchu ku klinike pribehli ľudia z neďalekého trhoviska, čo podľa úradov sťažilo záchrannú operáciu. Neďaleká nemocnica spustila krízový mechanizmus, aby bola schopná prijať ďalších zranených, ak to bude potrebné. Na miesto bolo podľa agentúry AP vyslaných najmenej desať sanitiek.

Podľa šéfa záchranných zborov sa hasiči snažia evakuovať obyvateľov priľahlých budov. Štátna televízia uviedla, že ďalšie explózie nie sú vylúčené, pretože v klinike sú okrem iného kyslíkové bomby.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Irán #Teherán #výbuch plynu