Útok ozbrojencov v Mexiku si vyžiadal najmenej 24 obetí

Najmenej 24 ľudí prišlo o život a sedem utrpelo zranenia pri útoku ozbrojencov na centrum pre liečbu drogovo závislých v štáte Guanajuato ležiacom vo vnútrozemí Mexika. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

02.07.2020 08:02
mexiko útok garda Foto: ,
Členovia národnej gardy v blízkosti neregistrovaného drogového rehabilitačného centra v Irapuato v Mexiku.
debata

Skupina ozbrojených osôb vnikla do budovy centra v meste Irapuato, hodili obyvateľov na zem a postrieľali ich, povedal šéf polície Pero Cortés Zavala.

Guvernér štátu Guanajuato Diego Sinhué Rodríguez Vallejo útok slovne odsúdil a označil ho za „zbabelý“.

Násilie spôsobované organizovaným zločinom podľa jeho vyjadrení pripravuje len mladých ľudí o život a rodiny v Guanajuate okráda o pokoj.

Desať ľudí zahynulo 6. júna pri útoku na iné centrum pre liečbu drogovo závislých v meste Irapuato. V ďalšom rehabilitačnom centre došlo v decembri minulého roka k únosom.

V tejto oblasti, ktorá je podľa DPA považovaná za jednu z najnebezpeč­nejších v Mexiku, majú medzi sebou spory drogové kartely Jalisco Nová generácia (CJNG) a kartel zo Santa Rosa de Lima (CSRL).

Organizovaný zločin si v Mexiku každoročne vyžiada tisíce obetí na životoch. Väčšinu prejavov násilia pripisujú kartelom a gangom zapojeným do pašovania drog, únosov a vydieračstva. Väčšina zločinov zostáva neobjasnená.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Mexiko #drogové kartely