V Česku sa čelne zrazili dva vlaky, hlásia dve obete

Čelná zrážka dvoch osobných vlakov v českom okrese Karlove Vary si v utorok vyžiadala dva životy, uviedol pre Českú televíziu (ČT) hovorca karlovarských záchranárov Radek Hes. ČT predtým hovorila o troch mŕtvych, uvádza spravodajský portál Novinky.cz.

07.07.2020 16:45 , aktualizované: 21:04
česko zrážka nehoda vlak Foto:
Na snímke českej polície dva vlaky po kolízii neďaleko českej dediny Pernink 7. júla 2020.
debata (33)

K nehode došlo medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink. Na mieste operujú záchranári z Karlovarského aj Ústeckého kraja. Oslovení boli aj ich kolegovia z nemeckého mesta Chemnitz, uviedol ďalej Hes. Medzi obeťami alebo zranenými by podľa doterajších informácií slovenského ministerstva zahraničných vecí nemali byť občania Slovenskej republiky.

„Podľa prvých informácií je na mieste väčší počet zranených. Na trati je prerušená premávka. Železničná inšpekcia bude vyšetrovať príčiny a okolnosti mimoriadnej udalosti na mieste jej vzniku,“ uviedol hovorca železničnej inšpekcie Martin Drápal.

Hovorca Karlovarskej krajskej nemocnice Vladislav Podracký dodal, že v nemocnici bol vyhlásený tzv. „traumaplán“, ktorý sa vyhlasuje v prípade mimoriadnych udalostí, keď sa očakáva väčší počet zranených.

České dráhy nasadili v úseku Nejdek-Nové Hamry náhradnú autobusovú dopravu.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) sa v utorok telefonicky spojil so svojím českým náprotivkom Janom Hamáčkom, aby mu vyjadril úprimnú sústrasť v súvislosti s tragickou nehodou vlakov v českom okrese Karlove Vary. Zároveň ho informoval, že Slovensko je pripravené pomôcť, ak si to situácia bude vyžadovať. Uviedol to na sociálnej sieti.

„Je mi veľmi ľúto, k akej tragickej udalosti dnes došlo u našich západných susedov, kde si zrážka dvoch vlakov vyžiadala najmenej dva ľudské životy a desiatky zranených,“ skonštatoval slovenský minister.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #zrážka vlakov