V Česku sa opäť zrazili vlaky, nikto sa nezranil

Dva vlaky sa v piatok popoludní zrazili v okrajovej pražskej časti Běchovice. Idúci osobný vlak narazil do stojaceho rýchlika.

10.07.2020 20:32
debata (4)

Osobný vlak išiel po cestujúcich z odstavenej súpravy Pendolino, ktorá predtým na trati zrazila chodca. Tri vagóny sa vykoľajili, ale nikto neutrpel zranenia. Informovali o tom portál Českej televízie (ČT) a web Novinky.cz.

Išlo o bočnú zrážku v pomalej rýchlosti, nehoda sa teda stala na výhybke, uviedla hovorkyňa Správy železníc Radka Pistoriusová.

Po zrazení človeka bola prevádzka na koridore z Prahy smerom do Kolína vedená iba po jednej koľaji z troch. Na jednu koľaj mieril náhradný vlak Elefant, ktorý mal prevziať okolo 150 cestujúcich z Pendolina a pokračovať v jazde s nimi. Keď prichádzal, narazil do stojaceho rýchlika R 989.

Vykoľajili sa všetky tri vagóny osobného vlaku Elefant, z rýchlika evakuujú asi 300 ľudí.

Pistoriusová okolo 18.30 h upozornila, že prevádzka na koridore medzi Prahou-Libeň a Běchovicami je úplne zastavená, čo znamená komplikácie na celom koridore z Prahy do Ostravy. Práve ten býva v piatok výrazne vyťažený, pripomenuli Novinky.cz.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #zrážka vlakov