V prístave v San Diegu horela americká vojnová loď

Na jednej z lodí amerického vojenského námorníctva zakotvených na základni v kalifornskom San Diegu vypukol v nedeľu prudký požiar.

12.07.2020 23:58
loď, USS, požiar, USA, San Diego Foto: ,
Dym stúpa z USS Bonhomme Richard na námornej základni v San Diegu v nedeľu 12. júla 2020 po výbuchu a požiari na palube lode.
debata (34)

Všetci členovia posádky, ktorí sa nachádzali na palube, boli evakuovaní. Takmer dve desiatky námorníkov sa nachádzajú v nemocnici, ale ich životy nie sú ohrozené. Informovali o tom médiá a odvolali sa na oznámenie námorníctva.

Miestny hasiči k výsadkovej lode U.S.S. Bonhomme Richard dorazili vo chvíli, keď sa z niekoľkých miest plavidla už valil hustý dym až do výšky okolo 250 metrov. Požiar, ktorý dosiahol závažnosť tretieho stupňa, podľa úradov vypukol o 08:30 kalifornského času (17:30 SELČ).

„Do miestnej nemocnice bolo prepravených 18 námorníkov so zraneniami, ktoré neohrozujú ich život,“ informovalo na twitteri americké vojenskej námorníctvo. „Celá posádka je mimo plavidla a nikto nechýba,“ dodáva sa v správe. Na palube sa v čase vzplanutia ohňa nachádzalo približne 160 námorníkov.

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú jasné a vyšetrujú sa. Podľa niektorých informácií pred jeho vypuknutím boli počuť explózie.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vojnová loď #USS