Francúz obvinený zo zneužitia 305 detí spáchal vo väzení v Indonézii samovraždu

Francúzsky občan obvinený z pohlavného zneužitia viac než 300 maloletých osôb zomrel vo väzení po tom, ako si siahol na život. Oznámila to v pondelok miestna polícia, na ktorú sa odvolala agentúra AP.

13.07.2020 11:29
Camille Abello Foto:
Na archívnej snímke z 9. júla 2020 francúzsky občan Camille Abello obvinený z pohlavného zneužitia viac než 300 maloletých osôb stojí pred novinármi počas tlačovej konferencie v sídle regionálnej polície v Jakarte.
debata (6)

Šesťdesiatpäťroč­ného Camilla Abella našla väzenská stráž v cele ležať s drôtom omotaným okolo krku. Muža previezli do nemocnice, kde svojím zraneniam podľahol.

Abello pozýval deti do hotela v Jakarte a za sex im platil 250-tisíc až milión rupií (15–61 eur). Pohlavný styk s neplnoletými osobami si pritom nahrával na video, oznámil šéf jakartskej polície.

Mnohé z týchto detí žili na ulici a muž ich nalákal tým, že im sľúbil prácu v modelingu. Ak s ním odmietli mať pohlavný styk, fyzicky ich zneužíval.

Keď vyšetrovatelia minulý mesiac vtrhli do jeho hotelovej izby, našli ho polonahého s dvoma dievčatami. Medzi dôkazmi sa našiel laptop s videami zachytávajúcimi ho pri pohlavnom styku s 305 mladistvými. Podľa indonézskych zákonov na ochranu maloletých mu hrozil trest smrti.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #samovražda #sexuálne zneužívanie detí