Islamisti v Nigérii zastrelili unesených humanitárnych pracovníkov

Islamisti na severovýchode Nigérie zavraždili štyroch nigérijských humanitárnych pracovníkov a jedna z členov ochranky, ktorých unesli minulý mesiac, videonahrávku rozpozncující vraždy, informovala agentúra Reuters.

23.07.2020 08:02
debata (36)

Humanitárne organizácie Medzinárodný záchranný výbor (IRC) a akcie proti hladu (ACF) uviedli, že mŕtvi sú ich kolegovia. Boli unesení.

„Pracujete pre organizáciu neveriacich, ale ony sa nestarajú o váš osud.“ prejav dokončí, na jeho štyroch pomocníkov zajatcov zastrelí. „Keď vás unesieme, tieto organizácie o vás neprejavia záujem,“ hovorí na videu s vraždou ozbrojenec v kukle. Pred ním kľačí 5 mužov s páskami na očiach. Keď svoju reč dokončí, on a jeho 4 pomocníci zajatcov zastrelia.

Vražda ukazuje rastúce riziko pre humanitárnych pracovníkov na severovýchode Nigerie, kde 10-ročný konflikt s extrémistickou skupinou Boko Haram a miestnou základňou teroristickej organizácie Islamský štát vyvolal jednu z najväčších humanitárnych kríz na svete. Podľa Svetového programu pre výživu trpia 3 milióny ľudí v regióne hladom.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Afrika #Nigéria #islamisti