Na juhu Francúzska evakuovali v dôsledku požiarov približne 2 700 ľudí

Približne 2 700 ľudí dosiaľ evakuovali v dôsledku lesných požiarov, ktoré vyčíňajú v blízkosti juhofrancúzskeho mesta Marseille ležiacom v departemente Bouches-du-Rhône. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenie miestneho hasičského zboru.

05.08.2020 12:08
debata (3)

Požiare vypukli v utorok večer pri meste Martigues a vďaka silnému vetru sa veľmi rýchlo rozšírili. Úrady z preventívnych dôvodov pri mestách Sausset-les-Pins a Martigues evakuovali osem kempov.

Viacerých turistov evakuovali loďami, pričom momentálne sa nachádzajú v starostlivosti miestnych orgánov. Evakuovaný bol aj opatrovateľský domov pre seniorov.

Na mieste zasahuje približne 1 800 hasičov. Požiare už spustošili zhruba 1 000 hektárov porastov a ohrozujú tiež obývané oblasti a kempy pri pobreží. Z oblasti zatiaľ nehlásili obete na životoch ani zranených. Materiálne škody ešte nevyčíslili.

Požiare sa doteraz nepodarilo dostať pod kontrolu. Očakáva sa však, že vietor v priebehu stredy zoslabne.

V departemente Bouches-du-Rhône vypukli v utorok lesné požiare aj v okolí obcí Port-de-Bouc, Aubagne, Gignac a Carnoux-en-Provence. Hasičom sa ich podarilo dostať pod kontrolu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #požiar