Radikál vo Francúzsku zajal rukojemníkov, žiadal oslobodenie Palestínčanov

Ozbrojený muž vo štvrtok zajal šesť rukojemníkov v jednej z bánk v severofrancúzskom meste Le Havre. Počas vyjednávania s políciou štyroch rukojemníkov prepustil, neskôr sa vzdal polícii, informovali francúzske médiá a policajné odbory.

06.08.2020 22:49 , aktualizované: 07.08.2020 01:08
zbraň, pištoľ, vražda, lupič Foto:
debata (12)

Podľa zdrojov televíznej stanice RTL sa domáha oslobodenie Palestínčanov väznených Izraelom. Okrem pištole môže mať pri sebe podľa polície aj výbušniny.

Na mieste zasahovala zvláštne policajná jednotka, ktorá uzavrela okruh 500 metrov okolo banky v prístave ležiacom približne 200 kilometrov severozápadne od Paríža. K banke BRED v centre mesta so 170 000 obyvateľmi dorazili aj pyrotechnici, lebo muž má pri sebe tašku, ktorá by podľa polície mohla obsahovať výbušniny.

Podľa zdrojov RTL bol 34-ročný muž polícii známy v súvislosti so svojím radikálnym zmýšľaním. „Vieme, že sa radikalizoval a trpí vážnymi duševnými ťažkosťami,“ povedal agentúre Reuters policajt Yves Lefebvre.

Muž ozbrojený pištoľou vošiel podľa médií do banky krátko pred 17:00 SELČ. Polícii sa prepustenie štyroch rukojemníkov podarilo dosiahnuť po niekoľkých hodinách vyjednávania, pričom nikto nebol zranený.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko