V Česku sa vykoľajili vagóny a narazili do auta. Zničili aj železničnú budovu

Pri Mstěticiach v okrese Praha-východ sa dopoludnia odtrhlo osem nákladných vagónov, ktoré narazili do osobného auta na prejazde, vykoľajili sa a zničili budovu železničného stavadla. Informuje o tom portál Novinky.cz.

14.08.2020 13:26
debata (14)

Vodič vozidla utrpel ľahké zranenie a zdravotníci ho previezli do nemocnice.

Hovorca inšpekcie dráh Jan Kučera pre Novinky uviedol, že podľa prvotných informácií sa osem vagónov uvoľnilo z vlečky, následne na prejazde narazili do auta a v stanici narazili do stavadla. Prejazd chránia výstražné svetlá i závory, signalizácia sa ale zrejme nespustila, uviedol Kučera s tým, že „vagóny tam nikto nečakal“. Okolnosti nehody, pri ktorej zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči, sú predmetom vyšetrovania.

České železnice sa počas leta stali dejiskom viacerých incidentov. Vo štvrtok sa pri Tišnove neďaleko Brna vykoľajil rýchlik a niekoľko desiatok pasažierov evakuovali hasiči. V Jihlave sa tento týždeň tiež zrazil nákladný vlak s lokomotívou a oba stroje sa vykoľajili, nikto sa však nezranil. Naopak, tragicky sa skončili dve nehody v júli – 7. júla zahynuli dvaja ľudia a 24 sa zranilo pri zrážke vlakov pri obci Pernink, o týždeň neskôr zahynul rušňovodič pri nehode v Českom Brode.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vykoľajenie vlaku #nehoda vlaku