Colníci na Miami zadržali podozrivé lietadlo naložené zbraňami a muníciou

Americkí colníci zadržali v sobotu v štáte Florida súkromné lietadlo naložené zbraňami a muníciou, ktoré malo pravdepodobne namierené do Venezuely. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

19.08.2020 11:03
debata (4)

Úrad colnej a hraničnej ochrany (CBP) vo vyhlásení uviedol, že pri akcii na miamskom letisku zatkli dvoch venezuelských pilotov. Obvinili ich z pašovania peňazí a tovaru zo Spojených štátov a z nelegálneho držania strelných zbraní.

Oficiálne dokumenty uvádzali, že lietadlo malo letieť na karibský Ostrov svätého Vincenta. Podľa venezuelského opozičného poslanca Carlosa Paparoniho je však tento stroj spájaný s kolumbijským podnikateľom Alexom Saabom, obvineným z korupcie súvisiacej s potravinovým programom venezuelského prezidenta Nicolása Madura.

Lietadlo aj s nákladom americkí colníci zhabali. Na jeho palube bolo 82 kusov strelných zbraní vrátane ostreľovacej pušky a 63-tisíc kusov streliva, ako aj 20 312 dolárov v hotovosti a 2618 dolárov v šekoch.

Napätie medzi USA a Venezuelou sa v posledných mesiacoch zvýšilo. Venezuelská vláda 4. mája oznámila, že pri pobreží Venezuely odrazila pokus o inváziu. Cieľom útoku bolo zvrhnúť Nicolása Madura.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #zbrane #Venezuela #colníci