Šefčovič dostal na Ukrajine Rád kniežaťa Jaroslava Múdreho

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti štátneho sviatku nezávislosti Ukrajiny vyznamenal slovenského podpredsedu Európskej komisie (EK) Maroša Šefčoviča jedným z najvyšších štátnych vyznamenaní, konkrétne Rádom kniežaťa Jaroslava Múdreho 2. triedy.

25.08.2020 16:51
debata (27)

Ako ďalej v tlačovej správe informovalo Zastúpenie EK v SR, eurokomisár v reakcii zdôraznil, že komisia bude naďalej prehlbovať strategické partnerstvo medzi Európskou úniou (EÚ) a Ukrajinou.

„Som hrdý na to, že Energetická únia – jeden z kľúčových projektov únie, ktorý som mal česť viesť počas uplynulých piatich rokov – významne prispela k zvýšeniu energetickej bezpečnosti Ukrajiny, k modernizácii jej energetického sektora a k ďalšiemu vzájomnému zblíženiu. Práve o tom je EÚ – o solidarite, ktorá prináša konkrétne, hmatateľné výsledky priamo v teréne, a ktorá nás robí odolnejšími,” povedal Šefčovič.

Šefčovič pôsobí v EK od roku 2009. V roku 2019 kandidoval na Slovensku v prezidentských voľbách, v druhom kole ho ale porazila Zuzana Čaputová.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #Ukrajina #Volodymyr Zelenskyj