Amazon najme 100-tisíc ľudí v snahe vyrovnať sa s nárastom online nakupovania

Amazon v pondelok oznámil, že najme ďalších 100-tisíc ľudí, aby sa dokázal vyrovnať s nárastom nakupovania cez internet.

14.09.2020 12:29
Amazon Foto: ,
debata

Podľa spoločnosti budú noví zamestnanci pomáhať pri balení, odosielaní a triedení objednávok, pričom počítajú s ľuďmi na čiastočný aj plný úväzok. Nábor podľa Amazonu nesúvisí s tradičným predsviatočným náborom.

Spoločnosti sídliacej v Seattli sa v posledných mesiacoch mimoriadne darí, pričom podľa agentúry AP zaznamenala od apríla do júna rekordné zisky a tržby, keďže sa ľudia v čase pandémie na ňu častejšie spoliehali pri nákupoch potravín a zásob.

Spoločnosť už pritom tento rok angažovala 175-tisíc ľudí a minulý týždeň oznámila, že potrebuje obsadiť 33-tisíc korporátnych a technických pozícií.

Tentoraz Amazon hľadá ľudí do stovky nových skladov, baliacich a triediacich centier a ďalších prevádzok, ktoré otvára tento mesiac. V mestách ako Detroit, New York, Philadelphia alebo Louisville, kde je zložitejšie nájsť ľudí, pritom ponúkajú aj bonusy.

Amazon navyše okrem tradičnej predvianočnej sezóny čaká aj takzvaný Prime Day, ktorý tento rok presunuli z júla na jeseň.

Podľa Alicie Boler Davis, ktorá dozerá na sklady Amazonu, bude spoločnosť monitorovať situáciu v súvislosti s potrebou nových zamestnancov pred Vianocami. Vlani v tomto tradične silnom nákupnom čase najali 200-tisíc ľudí.

Ako pripomína AP, UPS sa už na predsviatočný nápor pripravuje, keď minulý týždeň oznámila plány na angažovanie 100-tisíc ľudí, ktorí by mali pomôcť s doručovaním balíkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #online nakupovanie