Pri Paríži podrezali hrdlo učiteľovi. Útok vyšetrujú ako teroristický

Francúzska polícia zastrelila v piatok muža, ktorý krátko predtým neďaleko Paríža zabil stredoškolského učiteľa. Podrezal mu hrdlo priamo na ulici, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

16.10.2020 20:09
debata (105)

Podľa agentúry AFP sa stal obeťou útočníka učiteľ dejepisu, ktorý nedávno vo svojej triede ukazoval karikatúry proroka Mohameda.

Policajný zdroj uviedol, že svedkovia počuli útočníka kričať „Alláhu akbar!“ (Boh je najväčší!). Hovorca polície poznamenal, že túto informáciu preverujú.

Agentúry AFP a DPA s odvolaním sa na predstaviteľov protiteroristických úradov informovali, že pri útoku bol muž sťatý.

Útok sa odohral okolo 17.00 h neďaleko školy v meste Conflans-Saint-Honorine v severozápadnej časti metropolitnej oblasti Paríža. Útočník utrpel ťažké zranenia po tom, čo ho v susednom meste postrelili policajti, uviedli zdroje blízke vyšetrovaniu. Podľa informácií televízie BFMTV útočník zomrel.

Prokuratúra uviedla, že prípad vyšetruje ako „vraždu spojenú s teroristickou organizáciou“.

Podľa zdrojov AFP policajti dorazili na miesto po prijatí hovoru o podozrivej osobe, ktorá sa prechádzala v blízkosti školy. Tam našli mŕtveho muža a o 200 metrov ďalej uvideli podozrivého muža vyzbrojeného predmetom podobným nožu. Muž policajtov ohrozoval, začali preto strieľať a ťažko ho zranili.

Polícia miesto ohraničila páskou a dorazili tam aj pyrotechnici, keďže panovalo podozrenie na prítomnosť vesty s výbušninami, uviedol zdroj.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #vražda #teroristický útok #útok nožom