Ozbrojenec, ktorý zajal rukojemníkov v gruzínskej banke, sa vzdal polícii

Gruzínska polícia zadržala ozbrojeného muža, ktorý v banke v meste Zugdidi približne osem hodín zadržiaval viac ako desať rukojemníkov, oznámila dnes večer agentúra TASS s odvolaním sa na gruzínskou televíziu.

21.10.2020 16:28 , aktualizované: 21:33
debata (6)

„Špeciálna operácia v Zugdidi skončila. Strážcovia zákona vyviedli útočníka so zdvihnutými rukami. Podľa dostupných informácií sa vzdal polícii,“ uviedla televízia. Všetci rukojemníci sú podľa nej na slobode. Zadržanému hrozí obvinenie z lúpeže a vydierania, nezákonného držania strelnej zbrane a z držania rukojemníkov.

Podľa skorších správ ozbrojený muž, ktorý dnes vnikol do banky v Zugdidi na západe Gruzínska, požadoval pol milióna amerických dolárov. V banke zajal asi dve desiatky osôb. Časti zamestnancov sa podarilo podľa televízie Rustavi 2 uniknúť po požiarnom schodisku. Ozbrojenec počas vyjednávania s políciou prepustil najprv tehotnú ženu a neskôr ďalších dvoch rukojemníkov.

Podľa zverejnených bol muž, ktorého tvár zakrývala kukla, oblečený do maskáčovej uniformy a bol vyzbrojený útočnou puškou kalašnikov.

Gruzínska redakcia Rádia Sloboda (RFE/RL) ešte skôr informovala, že muž po obsadení pobočky banky aj niekoľkokrát vystrelil. Jednému zo zamestnancov banky sa podarilo stlačiť tlačidlo pre prípad núdze a privolať tak políciu. Tá dorazila na miesto a s ozbrojencom začala vyjednávať.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Gruzínsko #rukojemníci