Po útoku mečom v Québecu hlásia dvoch mŕtvych a päť zranených

Sobotňajší útok v kanadskom meste Québec, pri ktorom útočník vyzbrojený japonským mečom zabil počas halloweenskej noci dvoch ľudí a ďalších piatich zranil, zrejme nesúvisel s terorizmom. Informovala o tom v nedeľu kanadská polícia, ktorú citovala agentúra AP.

01.11.2020 09:50 , aktualizované: 18:17
Kanada / Québec / Foto: ,
Hovorca mestskej polície v Québecu Etienne Doyon odpovedá na otázky novinárov v súvislosti s útokom, pri ktorom páchateľ mečom zabil dvoch a ďalších piatich ľudí zranil
debata (8)

Podľa zistení vyšetrovateľov zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že za útokom zo soboty večera bol bližšie nešpecifikovaný osobný motív. Dvadsaťštyriročný páchateľ, ktorý je vo väzbe, podľa všetkého nebol napojený na žiadnu teroristickú skupinu.

Útočníka oblečeného v stredovekom odeve zadržala polícia v nedeľu po polnoci po naháňačke v ulicami historickej časti Québec.

K útoku došlo v blízkosti sídla regionálneho parlamentu a luxusného hotela Chateau Frontenac, ktorý je jednou z dominánt Québecu. Podľa polície si páchateľ pochádzajúci z oblasti Montrealu zrejme vyberal svoje obete náhodne a chcel usmrtiť čo najviac ľudí.

Starosta mesta Québec Regis Labeaume v súvislosti s útokom povedal, že je potrebné otvoriť debatu o osobách trpiacich duševnými poruchami.

Päť osôb bolo prevezených do nemocnice s vážnymi zraneniami, avšak ani jedna z nich nie je v ohrození života. Polícia neuviedla bližšie informácie o obetiach ani zranených.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Kanada #Québec #útok nožom