Francúzska polícia zadržala ďalšieho podozrivého v prípade útoku v Nice

Francúzska polícia vzala v stredu do vyšetrovacej väzby 17-ročného mladíka, ktorý je podozrivý, že bol v kontakte s predpokladaným páchateľom minulotýždňového útoku v Bazilike Matky Božej v meste Nice na juhu krajiny. Pri útoku zahynuli traja ľudia - dve ženy a jeden muž.

04.11.2020 23:34
debata

Francúzske justičné zdroje pre agentúru AFP spresnili, že mladík bol s predpokladaným páchateľom, Tunisanom Bráhímom Awsáwím, v kontakte prostredníctvom internetu.

V súvislosti s útokom v Nice zadržiava polícia vo vyšetrovacej väzbe naďalej štyri osoby. V stredu bol na slobodu prepustený 29-ročný Tunisan, ktorý bol ako podozrivá osoba zadržaný minulú sobotu.

Samotný 21-ročný Awsáwí je hospitalizovaný pre strelné zranenia, ktoré mu spôsobili policajti, keď sa ho snažili spacifikovať po útoku nožom spáchanom minulý štvrtok v spomínanej bazilike v Nice.

Francúzske médiá pripomenuli, že Awsáwí mal po prijatí do nemocnice pozitívny výsledok testu na COVID-19, čo môže oddialiť jeho vypočúvanie vyšetrovateľmi útoku, ktorý sa považuje za akt terorizmu.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Francúzsko #Nice