Študent zo Sibíri musí pre on-line výučbu chodiť chytať signál do lesa na strom

Ruský študent si posťažoval gubernátorovi Omskej oblasti na Sibíri, že kvôli dištančnej výučbe musí šplhať na strom, pretože inak sa na vidieku k internetu nepripojí. Patrí totiž k vysokoškolákom, ktorým úrady na pokyn gubernátora nariadili učiť sa na diaľku z domova. V korune brezy, z ktorej adresoval aj svoju sťažnosť gubernátorovi, ale v sibírskych mrazoch už ochorel na zápal pľúc.

13.11.2020 09:18
debata (85)

„Musím chodiť do lesa, 300 metrov od dediny (Stankeviči) a šplhať sa na brezu. Som tu vo výške ôsmich metrov,“ povedal Alexej Dudoladov v príspevku na internete, adresovanom gubernátorovi Alexandrovi Burkovovi. V samotnej dedine je totiž internet tak slabý, že nezvláda záťaž, a tak musí mladík do lesa na strom, aby sa mohol pripojiť k aplikácii, prostredníctvom ktorej sa výučba na akadémii vodnej dopravy odohráva.

Keby sa nepripojil, mal by neospravedlnenú absenciu. A že pripojenie z brezy funguje, si už predtým vyskúšal ako blogger. „Lenže teraz už nie je máj a musím obetovať svoje zdravie. Už som ochorel obojstranným zápalom pľúc,“ posťažoval si študent.

Úrady podľa serveru Newsru.com zareagovali a sľúbili študentovi, že pre neho vypracujú individuálny študijný plán. "Pri prechode na dištančnú výučbu samozrejme vznikajú problémy tam, kde spojenie po internete nie je dosť spoľahlivé. Trápi to pedagógov, deti, rodičov i nás. V takejto situácii sa ocitol aj Alexej Dudoladov. Správne na problém upozornil. Škoda len, že sa neobrátil priamo na pedagógov, "uviedli oblastné školské úrady.

Prechod študentov na dištančnú výučbu je v ruských regiónoch jedným z opatrení, ktoré majú obmedziť šírenie koronavírusu.

85 debata chyba
Viac na túto tému: #Sibír #online vzdelávanie