Ruský najvyšší súd rozpustil stranu Ľud proti korupcii, ktorej predsedom bol Putinov príbuzný

Ruský najvyšší súd zrušil politickú stranu Ľud proti korupcii, ktorú viedol Roman Putin, druhostupňový synovec ruského prezidenta Vladimira Putina. V pondelok o tom informoval spravodajský portál Meduza.io.

16.11.2020 18:09
Vladimir Putin Foto: ,
debata (18)

Strana bola zrušená na základe žiadosti ministerstva spravodlivosti. Rezort nekomentoval oficiálne dôvody žiadosti o likvidáciu strany, podanej ešte koncom septembra.

Ústredná volebná komisia však pred časom zaradila stranu Ľud proti korupcii medzi štyri politické subjekty, ktoré môžu byť zrušené z dôvodu, že sa sedem rokov po sebe nezúčastnili na žiadnych voľbách.

Roman Putin vstúpil do tejto strany 21. júna a za jej predsedu bol na päťročné funkčné obdobie zvolený v tajnom hlasovaní už 5. júla.

Roman Putin je synom Igora Putina, bratranca ruského prezidenta Vladimira Putina. Podobne ako ruský prezident pôsobil v štruktúrach ruskej tajnej služby FSB, v roku 2012 bol vymenovaný za poradcu guvernéra Novosibirskej oblasti, ale o rok neskôr ho z tejto funkcie odvolali. Neskôr sa venoval podnikaniu, a to aj v zahraničí. Od roku 2013 je na čele správcovského fondu ruskej federácie taekwondo.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Ruský najvyšší súd