Migrácia neohrozuje kresťanstvo, tvrdí pápež vo svojej novej knihe

Pápež František vo svojej novej knihe publikovanej v pondelok zdôraznil, že migrácia neohrozuje kresťanstvo ani kresťanskú kultúru. Informovala o tom agentúra AFP.

24.11.2020 08:22
Vatican Pope TED Talk Foto: ,
Pápež František počas modlitieb vo Vatikáne.
debata (40)

„Odmietnuť strápeného migranta, odhliadnuc od jeho vierovyznania, zo strachu z oslabenia "kresťanskej“ kultúry je absurdná dezinterpretácia kresťanstva aj kultúry," uviedol pápež.

„Migrácia kresťanstvo neohrozuje, (ohrozuje ho) len v mysliach tých, ktorí sa obohacujú na úkor takýchto vyhlásení,“ dodal.

„Hlásať evanjelium a neposkytnúť pomoc cudzincom v núdzi a neuznať ich za božie deti, znamená podporovať kultúru, ktorá má s kresťanstvom spoločné len meno a je zbavená všetkého, čo ju robí jedinečnou,“ uviedol pápež vo svojej novej knihe Let Us Dream: The Path to a Better Future (Snívajme: Cesta k lepšej budúcnosti), kde vedie rozhovory s britským životopiscom Austenom Ivereighom.

František je sám vnukom talianskych imigrantov, ktorí sa usadili v Argentíne. Vo svojich vystúpeniach pravidelne vyjadruje solidaritu s utečencami a kritizuje bohaté krajiny, ktoré im odmietajú poskytnúť útočisko, píše AFP.

V novej knihe sa pápež venuje prevažne témam súvisiacim so súčasnou pandémiou koronavírusu.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #migrácia