Vo francúzskom Perpignane evakuujú 300-kilového muža z domu žeriavom

Muža vážiaceho 300 kilogramov vyslobodí z jeho vlastného domu v meste Perpignan na juhu Francúzska špeciálny tím. Alain Panabière (53) žije už niekoľko rokov priamo na podlahe domu a neprejde dverami. Celá operácia pre neho je životu nebezpečná, avšak nevyhnutná, píše AFP.

01.12.2020 15:11
debata (6)

Obézneho muža nie je možné z domu dostať po schodisku, bude potrebné odstrániť časť fasády domu na prvom poschodí. Muža potom za pomoci žeriavu premiestnia do pripravenej sanitky. Na prevoze sa podieľa 50 ľudí, vrátane policajtov, hasičov a zdravotníkov.

Premiestnenie sťažujú úzke uličky v centre historického mesta v blízkosti hranice so Španielskom, samotný dom musel byť predtým vystužený.

Alaina Panabièra najprv prevezú do nemocnice v meste Montpellier, kde zistia jeho celkový zdravotný stav, potom bude prevezený do rehabilitačného centra.

O zásah požiadal listom ministra vnútra Panabièrov advokát Jean Codognès. O niekoľko dní neskôr podal Alain Panabière a Národná liga proti obezite sťažnosť pre „neposkytnutie pomoci osobe v nebezpečenstve,“ píše AFP.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #obezita #evakuácia #žeriav