Matka na predmestí Štokholmu takmer tri desaťročia držala v byte syna proti jeho vôli

Švédska polícia zatkla ženu pre podozrenie, že svojho syna držala v byte proti jeho vôli údajne až 28 rokov. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

01.12.2020 17:21
Švédsko Štokholm Žena Syn Väznenie Foto: ,
Švédsky policajt kráča do obytného domu, v ktorom 70-ročná žena desiatky rokov väznila svojho syna v okrese Haninge pri Štokholme v utorok 1. decembra 2020
debata (3)

Muž trpel podvýživou a bol takmer bez zubov, informovala polícia a tamojšie médiá. „Matka je podozrivá z nelegálneho pozbavenia osobnej slobody a ublíženia na zdraví,“ uviedol policajný hovorca štokholmskej polície Ola Osterling.

Podľa Osterlinga bol muž uzamknutý v byte na predmestí v južnej časti Štokholmu veľmi dlhú dobu. Dodal však, že správy z iných médií, podľa ktorých muža jeho matka držala v byte 28 rokov, nebude komentovať.

Dnes 41-ročného muža našiel v nedeľu v byte jeden z jeho príbuzných po tom, čo 70-ročnú matku previezli do nemocnice.

Osterling nekomentoval ani informácie, že muž mal infikované vredy na nohách, ledva chodil a mal tiež obmedzené rečové schopnosti. Uviedol len, že „je v nemocnici a jeho zranenia nie sú život ohrozujúce.“ Matka podľa prokuratúry obvinenia poprela. Motív jej konania nebol bezprostredne zná­my.

Policajti pred obytným  domom, v ktorom... Foto: SITA/AP, Claudio Bresciani
Švédsko Štokholm Žena Syn Väznenie Policajti pred obytným domom, v ktorom 70-ročná žena desiatky rokov väznila svojho syna v okrese Haninge pri Štokholme
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #domáce väzenie