Švédku, ktorú podozrievali, že desiatky rokov väznila svojho syna, zbavia obvinení

Vyšetrovanie 70-ročnej Švédky, ktorú tento týždeň zadržali pre podozrenie, že svojho syna takmer 30 rokov nepúšťala z ich spoločného bytu na južnom predmestí Štokholmu, bude ukončené.

03.12.2020 18:03
Švédsko Štokholm Žena Syn Väznenie Foto: ,
Policajti pred obytným domom v okrese Haninge pri Štokholme v ktorom žije 70-ročná žena, ktorá bola podozrivá z väznenia svojho syna.
debata (2)

Informovala o tom vo štvrtok prokurátorka Emma Olssonová s tým, že bude zbavená obvinení, keďže sa nenašli dôkazy, že by syna v byte väznila, spútala mu ruky alebo mu inak fyzicky bránila v jeho opustení, uviedla agentúra Reuters.

Žena bola podozrivá z obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví. Na slobodu ju prepustili po troch dňoch v stredu s tým, že vyšetrovanie pokračovalo. Dôchodkyňa všetky obvinenia odmietla.

Zranenia muža možno podľa prokuratúry pripísať zlému zdravotnému stavu, nie násilnému zaobchádzaniu. „Najdôležitejšie je obom im pomôcť a nehľadať obetného baránka,“ konštatovala Olssonová.

Denníky Expressen a Aftonbladet predtým napísali, že matka svojho syna držala v byte od jeho 12 rokov. Políciu zalarmovala členka rodiny – údajne mužova sestra, ktorá do bytu vstúpila minulú nedeľu, pričom využila príležitosť, že matka v súčasnosti 41-ročného muža bola hospitalizovaná.

Muž nachádzajúci sa v byte mal byť podvyživený, mal infikované rany na nohách, sotva chodil a nemal prakticky žiadne zuby, takže môže hovoriť len s veľkými problémami. Naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #domáce väzenie