Vo Francúzsku sa zrútil vrtuľník so záchranármi, zahynulo päť ľudí

Päť ľudí prišlo o život po páde vrtuľníka, ktorý sa v utorok večer zrútil v departmente Savojsko vo francúzskych Alpách. Jedna ďalšia osoba je v dôsledku nehody v kritickom stave. Oznámil to francúzsky prezident Emmanuel Macron.

09.12.2020 07:04
debata

Macron na Twitteri uviedol, že pri nehode zahynuli traja členovia súkromnej spoločnosti SAF, ktorá sa špecializuje na záchranné akcie a evakuáciu z lyžiarskych oblastí. Zahynuli aj dvaja ľudia z alpského tímu záchranárov, ktorí im pri akcii pomáhali. Šiesta osoba, ktorá podľa Macronových slov „bojuje o život“, je pravdepodobne taktiež zamestnancom SAF.

K nehode podľa vyhlásenia miestnej prefektúry došlo v utorok večer pri obci Bonvillard. Pilot vyslal núdzové volanie o 19.10 h SEČ. Prefektúra podľa agentúry DPA informovala, že záchranárom sa podarilo nadviazať krátko po 20.00 h kontakt z jednou osobou v havarovanom vrtuľníku.

„Nemali rovnakú uniformu, zdieľali však rovnaké poslanie: zachraňovať životy… Ich smrť ponecháva v zármutku celý národ,“ napísal po nehode na Twitter francúzsky premiér Jean Castex.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #pád vrtuľníka