Americké úrady vyšetrujú daňové záležitosti Bidenovho syna

Hunter Biden, syn nastávajúceho amerického prezidenta Joea Bidena, v stredu oznámil, že úrady vyšetrujú jeho daňové záležitosť. Informujú o tom agentúry.

09.12.2020 23:31
biden hunter joe Foto: ,
Nastávajúci americký prezident Joe Biden a jeho syn Hunter Biden na snímke z novembra 2020.
debata (23)

„Beriem túto vec veľmi vážne, ale verím, že profesionálna a objektívna kontrola dokáže, že som k svojim daňovým záležitostiam pristupoval náležite a v súlade s právom,“ uviedol Hunter Biden. Jeho právnici sa o vyšetrovaní vraj dozvedeli v utorok. Ďalšie podrobnosti zverejnené neboli. Informácie prišli len päť dní pred tým, ako zbor voliteľov oficiálne zvolí demokrata Joea Bidena na post amerického prezidenta.

Agentúra DPA uvádza, že Hunter Biden bol vo volebnej kampani často terčom útokov zo strany súčasného šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa. Trump otca i syna Bidenovcov obvinil z korupcie v súvislosti s pôsobením Huntera Bidena na Ukrajine v čase, keď bol Joe Biden americkým viceprezidentom. Hunter Biden v rokoch 2014 až 2019 zastával lukratívny post v dozornej rade ukrajinskej energetickej spoločnosti Burisma.

Bidenov tím uviedol, že „budúci prezident je veľmi hrdý na svojho syna, ktorý čelil náročným výzvam, vrátane brutálnych útokov z minulých mesiacov, a vyšiel z nich silnejší“.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Hunter Biden