Putin: Rusko sa chystá spolupracovať s Bidenom a naďalej podporovať Donbas

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril vo štvrtok presvedčenie, že vláda nového amerického prezidenta Joea Bidena bude s Ruskom spolupracovať na vyriešení vzájomných nezhôd. Informovala o tom agentúra AFP.

17.12.2020 14:05
debata (68)

Biden má podľa Putina skúsenosti v domácej a zahraničnej politike. „Očakávame, že všetky problémy, ktoré sa vyskytli – alebo aspoň niektoré z nich – sa za novej americkej vlády podarí vyriešiť,“ povedal Putin, ktorého vyjadrenie sprostredkovala agentúra TASS.

Putin na výročnej tlačovej konferencii ďalej uviedol, že vzťahy medzi USA a Ruskom sa stali „rukojemníkom“ domácej politiky Spojených štátov, napísala agentúra TASS.

Súčasný prezident USA Donald Trump má podľa Putina v Spojených štátoch rozsiahlu podporu a podľa informácii dostupných Moskve sa nechystá opustiť politický život.

Rusko bude podľa Putina takisto pokračovať v poskytovaní podpory regiónu Donbas na východe Ukrajiny.

„My, Rusko, budeme podporovať Donbas takou istou formou, ako doteraz,“ povedal Putin a dodal, že Rusko podporu dokonca ešte posilní. Ide podľa neho o podporu v súvislosti s výrobou, riešením sociálnych problémov, záležitosťami v oblasti infraštruktúry a ďalších oblastí.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin