Pri francúzskom Saint-Juste zastrelili troch policajtov, útočníka našli mŕtveho

Muž v strednom Francúzsku v noci na dnes zabil troch policajtov a jedného vážne zranil po zásahu policajných zložiek pri obci Saint-Just v departemente Puy-de-Dôme kvôli ohláseniu domáceho násilia. Strelca polícia našla mŕtveho, uviedol na twitteri francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin.

23.12.2020 07:49 , aktualizované: 10:40
debata (32)

Policajtov krátko po polnoci privolali k predpokladanému prípadu domáceho násilia. Keď dvojčlenná hliadka dorazila k domu, kde k nemu došlo, a snažila sa pomôcť žene, ktorá sa uchýlila na strechu, spustil na nich muž streľbu, pričom jedného zabil a druhého postrelil do nohy.

Muž následne založil v dome požiar a začal strieľať na ďalších privolaných policajtov, z ktorých dvoch zabil. Obete mali 21, 37 a 45 rokov.

Ženu bývajúcu v dome sa podarilo dostať do bezpečia. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí dostali pod kontrolu požiar domu. Podrobnosti o motívoch činu 48-ročného útočníka neboli bezprostredne zná­me.

Na mieste zasahovalo najmenej sedem príslušníkov elitných vojenských jednotiek špecializovaných na terorizmus (Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale – GIGN). Páchateľ bol podľa AFP bezpečnostným zložkám známy pre skoršie problémy súvisiace so starostlivosťou o dieťa.

S výnimkou teroristických činov je násilie spáchané s pomocou strelných zbraní proti príslušníkom bezpečnostných síl vo Francúzsku relatívne vzácne. V máji strieľal muž z pušky na policajtov v Saint-Christoly-Médoc v departemente Gironde a jedného z nich ľahko zranil.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #streľba