Pri pobreží Turecka sa potopila nákladná loď, hlásia obete

Najmenej štyria členovia posádky nákladnej lode, ktorá sa potopila v nedeľu pri tureckom pobreží Čierneho mora, nehodu neprežili. Šiestich zachránili. Loď sa plavila pod vlajkou ostrovného štátu Palau. Miestne úrady predtým nesprávne uvádzali, že sa plavila pod ruskou vlajkou a že boli na nej len ruskí občania, uviedla agentúra AP.

17.01.2021 15:42
debata (4)

Na palube bolo 12 členov posádky – dvaja Rusi a desať Ukrajincov, vyplýva z aktualizovaných údajov tureckého ministerstva dopravy.

Loď na sypaný náklad s názvom Avrin smerovala z Gruzínska do Bulharska, ale pre nepriaznivé počasie sa pokúsila dostať do tureckého prístavu Bartin. Oblasť momentálne sužujú silné dažde, sneženie a silný vietor.

„Plavidlo sa potopilo pre zlé poveternostné podmienky. Štyria ľudia zahynuli. Šesť členov posádky sa podarilo zachrániť. Pátracia a záchranná operácia na mori bola prerušená pre vysoké vlny, v pátraní pokračujú iba vrtuľníky,“ informovala agentúra TASS s odvolaním sa na guvernéra tureckej provincie Bartin Sinana Gunera.

Plavidlo sa potopilo pri lokalite Inkumu v provincii Bartin. Turecké námorné sily vyslali na miesto svoju fregatu. Pobrežná stráž uviedla, že posádka lode sa nachádzala na záchranných člnoch.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #nehoda lode