Explózia zdemolovala dom v Madride, nešťastie má štyri obete

V centre Madridu popoludní zaznela silná explózia, zničených je niekoľko poschodí jedného domu. Pri výbuchu zomreli najmenej štyria ľudia, ďalších 11 bolo zranených, z toho jeden ťažko, uviedol predstaviteľ španielskej vlády v madridskom regióne José Manuel Franco. Nešťastie spôsobil únik plynu.

20.01.2021 18:23 , aktualizované: 23:15
explózia, madrid Foto:
Silná explózia zničila časť domu v centre Madridu.
debata (1)

Na miesto dorazilo deväť jednotiek hasičov a desiatka sanitiek. V dome niekoľko hodín horelo, čo podľa dlho znemožňovalo zásah psov pre vyhľadávanie ľudí v troskách.

zväčšiť Silná explózia zničila časť domu v centre Madridu. Foto: SITA/AP, Paul White
explózia, madrid Silná explózia zničila časť domu v centre Madridu.

Budova, v ktorej explózia zničila tri najvyššie poschodia, leží v tesnej blízkosti opatrovateľského domu. Ten záchranári evakuovali, seniorov premiestnili do hotela. Pôvodné správy hovorili o výbuchu v tomto dome pre seniorov, čo sa nepotvrdilo. Hovorkyňa opatrovateľského domu uviedla, že žiadny z jeho klientov nebol zranený.

Podľa informácií agentúry Reuters patrila zničená budova katolíckej cirkvi, ktorá v nej prevádzkovala školiace stredisko pre kňazov a rozdávala tu jedlo ľuďom bez domova. Podľa hovorkyne katolíckej cirkvi je jednou z obetí elektrikár, otec štyroch detí, ktorý v budove opravoval bojler a pôvodne bol len nezvestný.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #madrid #výbuch plynu