Holandsko a časti Nemecka sužuje snehová víchrica

Husté sneženie narušilo v nedeľu cestnú i železničnú dopravu v častiach Nemecka a v celom Holandsku. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

07.02.2021 15:19
debata (7)

Holandská vláda v súvislosti s nádielkou snehu na niekoľko dní uzavrela všetky odberné miesta v rámci testovania na koronavírus. Tamojšie úrady zrušili všetky vlakové spoje v krajine a evidujú najmenej 85 dopravných nehôd. Očakáva sa, že najbližších desať dní budú denné teploty v Holandsku pod bodom mrazu.

Holandský kráľovský meteorologický ústav (KNMI) aktivoval najvyšší, červený stupeň výstrahy, varujúc, že vietor môže dosiahnuť rýchlosť až 90 kilometrov za hodinu.

Wernigerode, Nemecko, 7. 2. 2021
Zaandam, Holandsko, 7. 2. 2021
+6Göhren, Nemecko, 7. 2. 2021

Podľa meteorologického portálu weer.nl Holandsko zasiahla prvá snehová víchrica za ostatných desať rokov. „Posledná snehová víchrica sa tu vyskytla v januári 2010,“ dodal portál.

Sneženie spôsobené polárnym vírom však sužuje aj severozápadné Nemecko, píše AP. Národný železničný prepravca Deutsche Bahn úplne zastavil vlakové spojenia medzi mestami Hamburg a Hannover, ako aj medzi Berlínom a západným Nemeckom. Zrušené boli aj niektoré spoje vo východnom Nemecku, zatiaľ čo na juhu krajiny sú mierne, až jarné teploty.

Podľa polície v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko došlo v súvislosti so zlým počasím k 222 dopravným nehodám a 28 osôb utrpelo zranenia. V západonemeckom meste Münster, kde napadlo viac ako 30 centimetrov snehu, prestala premávať mestská hromadná doprava aj sanitky.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Nemecko #Holandsko #sneženie