Biden zahraničných lídrov v Bielom dome neprivíta ešte niekoľko mesiacov

Americký prezident Joe Biden z dôvodu pandémie neprivíta zahraničných štátnikov v Bielom dome ešte najmenej niekoľko mesiacov, uviedla v utorok jeho hovorkyňa Jen Psakiová.

16.02.2021 21:35
Biden Foto: ,
Prezident USA Joe Biden spolu s manželkou Jill 15. februára po pristátí na leteckej základni Andrews po víkende strávenom v Camp Davide, útočisku amerických prezidentov v Marylande.
debata (3)

„Potrvá to ešte niekoľko mesiacov, kým prezident absolvuje osobné stretnutie alebo pozve niektorého zahraničného lídra na stretnutie sem do Bieleho domu,“ povedala Psakiová. Prezident podľa Bieleho domu v najbližšom čase neplánuje ani zahraničné cesty.

Kanadský premiér Justin Trudeau, s ktorým sa Biden telefonicky spojil v januári, podľa AFP vyvolal špekulácie, že by vo februári mohol absolvovať osobné stretnutie s americkým prezidentom.

„Títo dvaja lídri sa dohodli, že sa nasledujúci mesiac stretnú,“ uviedla po tomto telefonáte kancelária kanadského premiéra. Psakiová však povedala, že Trudeau a Biden budú hovoriť prostredníctvom videokonferencie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom