Vodca talianskej mafie Camorra zomrel vo väzení

Jeden z bosov neslávne známej talianskej mafiánskej organizácie Camorra Raffaele Cutolo zomrel vo väzení. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie súdu v meste Parma na severe Talianska.

18.02.2021 19:00
debata (5)

Podľa niekoľkých médií Cutolo, známy ako zakladateľ a šéf zločineckej organizácie Nuova Camorra Organizzata, zomrel v stredu vo veku 79 rokov na následky zápalu pľúc na nemocničnom oddelení väzenského zariadenia v Parme.

Jeho meno sa bude navždy spájať s najtemnejším obdobím v dejinách Talianskej republiky, napísal denník La Repubblica. Cutolo bol považovaný za vedúcu postavu krvavej vojny, v ktorej zločinecké talianske organizácie bojovali v 70. a 80. rokoch 20. storočia.

Podľa La Repubblica Cutolo svoju prvú vraždu spáchal vo veku 22 rokov blízko mesta Neapol, oblasti vplyvu Camorry na juhu Talianska, kde, ako povedal, mal byť zodpovedný za početné zločiny.

Cutolo bol odsúdený na 28 rokov väzenia s prísnymi obmedzeniami, ktoré mu neumožňovali viesť zločineckú organizáciu z väzenia.

Médiá nedávno informovali, že sa jeho zdravotný stav zhoršoval. Cutolov právny zástupca sa neúspešne pokúsil o jeho preloženie do domáceho väzenia pre obavy, že sa vo väznici nakazí novým koronavírusom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #mafia #Camorra #Gamora