Belgická polícia podnikla razie proti obchodníkom s drogami

Belgická polícia podnikla v utorok ráno množstvo razií proti obchodníkom s drogami a zločineckej sieti s medzinárodnými väzbami. Väčšina razií sa uskutočnila v provincii Antverpy. Informovala o tom belgická federálna prokuratúra, ktorú citovala agentúra AP.

09.03.2021 12:48 , aktualizované: 16:58
debata (5)

Polícia vykonala približne 200 prehliadok, na ktorých sa podieľalo vyše 1200 príslušníkov.

Prístav v Antverpách je považovaný za jednu z najväčších vstupných brán, cez ktoré sa dostáva do Európy kokaín.

Nezákonný obchod s drogami v Belgicku nedávno viedol k zvýšeniu násilia, keď došlo k prestrelkám a útokom s granátom. Minulý rok belgickí vyšetrovatelia odhalili medzinárodnú sieť obchodníkov s drogami po tom, ako v Antverpách objavili 2,8 tony kokaínu.

Talianska polícia rozbila medzinárodnú sieť priekupníkov s drogami

Talianska polícia rozbila veľkú medzinárodnú sieť obchodníkov s drogami, ktorí rozvážali marihuanu z Albánska do Nemecka a viacerých ďalších krajín. Informovali o tom v utorok vyšetrovatelia v Ríme, ktorých citovala agentúra DPA.

Pri raziách, ktoré prebehli v troch krajinách, bolo celkovo zadržaných 55 podozrivých osôb.

Talianske hlavné mesto slúžilo viacerým spolupracujúcim gangom pašerákov ako akési centrum ich operácií. Drogy do Talianska privážali z juhoalbánskeho mesta Vlorë, aby ich odtiaľ po prebalení rozvážali autobusmi a vlakmi do ďalších krajín, uviedli talianski karabinieri.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #protidrogové záťahy