Mužovi, ktorý sa v Česku členom vlády vyhrážal smrťou, hrozia tri roky väzenia

Až trojročné väzenie môže v prípade súdneho pojednávania hroziť 54-ročnému mužovi v Česku, ktorý sa údajne vyhrážal členom vlády a ďalším osobám smrťou v súvislosti s riešením pandémie choroby COVID-19. Polícia ho zadržala v Ostrave. Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz.

09.03.2021 15:25
debata (3)

Podľa kriminalistov sa obvinený vyhrážal koncom februára e-mailom, ktorý poslal jednej zo štátnych organizácií. O ktorú išlo, polícia neoznámila.

„Vyhrážal sa usmrtením úradným osobám (policajtom a členom vlády) a súčasne skupine obyvateľov (učiteľom, lekárom, hasičom). Výhražná správa súvisela s aktuálnym riešením pandemickej situácie,“ uviedla hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová. O akú súvislosť išlo, kriminalisti nespresnili.

Polícia zadržaného muža obvinila z vyhrážania sa s cieľom pôsobiť na úradnú osobu a z násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi. Stíhaný je na slobode.

Polícia v ČR eviduje veľké množstvo vyhrážok namierených proti vláde. Koncom februára policajti previezli zo Španielska do vlasti neznámeho muža, ktorý sa začiatkom januára vyhrážal zastrelením českému premiérovi Andrejovi Babišovi a jeho rodine.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vyhrážanie #Polícia ČR