Hasiči skrotili krokodíla, potom až oheň

Hasiči v obci Klopiňa neďaleko Šumperka museli najskôr upratať takmer trojmetrového krokodíla nílskeho, aby dohasili požiar záhradného domčeka.K požiaru domčeka hasičov privolali minulý týždeň v piatok. Netušili, že v zimnom období v stavbe približne 5x4 metre žije krokodíl menom Dandouš. Miestna rodina ho má už dvadsať rokov.

18.03.2021 10:59
debata (2)

VIDEO: Pozrite si, ako hasiči zachraňujú krokodíla Dandouša z horiaceho domčeka. Tam mal krokodíl svoje zimné sídlo.

Majiteľ hasičov upozornil, že v domčeku je krokodíl a tí ho našli, ako sa prechádza po prízemí. Najskôr museli prísť odborníci na odchyt plaza, ktorý zvieraťu prehodili cez hlavu slučku, aby ho mohli presunúť. Spolu s hasičmi krokodíla premiestnili do neďalekej garáže. Škoda na domčeku sa odhaduje na 90-tisíc českých korún.

Krokodíl nílsky patrí k najväčším a najagresívnejším druhom krokodílov. Dorásť môže do dĺžky šesť metrov. Váhu môže mať tiež riadnu – až do jednej tony. K životu potrebuje rieku, jazero, prípadne poriadnu bažinu.

Čo bude s Dandoušom? Majitelia neohlásili jeho chov, preto ich čaká prinajmenšom pokuta od veterinárnej správy. Možno dostane aj nový domov v zoologickej záhrade. No Zoo Olomouc, ktorá je najbližšie, už ohlásila, že nemá kapacity na jeho chov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #krokodíl #požiar domu