Zrážka vlakov v Egypte si vyžiadala najmenej 32 mŕtvych a vyše 160 zranených

Najmenej 32 obetí na životoch a viac ako 160 zranených si vyžiadala zrážka dvoch osobných vlakov, ku ktorej došlo v piatok na juhu Egypta. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenie tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

26.03.2021 14:24 , aktualizované: 22:19
Egypt / Vlak / Foto:
debata

Drvivú väčšinu zranení – približne 70 percent – predstavujú zlomeniny a modriny, uviedlo ministerstvo. Podľa štátneho železničného dopravcu jeden z vlakov náhle zastavil po tom, ako neznámi pasažieri aktivovali vo viacerých jeho vozňoch núdzové brzdy. Do nehybného vlaku následne zozadu narazila druhá lokomotíva.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí. Na Facebooku dodal, že zodpovedné osoby postihne „odstrašujúci trest“. Sísí vzhľadom na tragédiu odložil svoju pracovnú cestu do Iraku, kde sa mal v sobotu stretnúť s predstaviteľmi irackej a jordánskej vlády.

Na videozázname z miesta havárie v provincii Súhádž, ležiacej zhruba 460 kilometrov južne od hlavného mesta Káhira, bolo vidieť niekoľko vozňov prevrátených na bok. Na miesto bolo vyslaných 36 sanitiek, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo zdravotníctva.

V Egypte došlo v minulých rokoch k viacerým tragickým železničným nehodám. Najhoršia z nich za stala v roku 2002, keď pri požiari vlaku zahynulo viac ako 360 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #zrážka vlakov