Po zrútení sa domu v Káhire zomrelo 18 ľudí

Najmenej 18 ľudí prišlo o život pri zrútení obytného domu v egyptskej metropole Káhira, informovala agentúra AP. Ďalších najmenej 24 osôb utrpelo zranenia.

27.03.2021 11:25 , aktualizované: 21:28
káhira, zrútenia budovy Foto:
Záchranári hľadajú preživších po zrútení sa domu v egyptskej metropole Káhira.
debata (1)

Tragédia sa odohrala v sobotu skorých ranných hodinách vo štvrti Džisr as-Suwais na východe hlavného mesta. Záchranári na mieste nešťastia pracovali celý deň. Polícia uzavrela okolie, aby záchranárom neprekážali v práci zvedavci a ľudia, ktorí sa snažili v troskách hľadať príbuzných.

K nešťastiu došlo iba pár hodín po inej tragédii, keď na juhu krajiny sa zrazili osobné vlaky. Zahynulo 32 ľudí a viac ako 160 sa zranilo.

Úrady nariadili vytvorenie technickej komisie na zistenie príčiny zrútenia, ako aj posúdenie statiky okolitých budov, uviedla kancelária oblastného guvernéra.

V Egypte došlo v posledných rokoch k viacerým zrúteniam budov, ktoré si vyžiadali obete na životoch. Takéto prípady v krajine často pripisujú nekvalitnej výstavbe v chudobných štvrtiach, slabej údržbe starnúcich budov i porušeniam stavebných predpisov. Egyptská vláda nedávno spustila zákrok proti nelegálnej výstavbe, dodáva AP.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Káhira