Egypt po zrážke vlakov s 18 obeťami vydal osem zatykačov

Kancelária egyptského generálneho prokurátora v súvislosti s piatkovou zrážkou vlakov vydala zatykač na osem ľudí vrátane dvoch rušňovodičov.

29.03.2021 12:09
egypt, zrážka vlakov Foto:
Ľudia hľadajú pozostatky obetí okolo zničených vagónov na mieste nehody vlaku v egyptskej provincii Suhág.
debata

Dve vlakové súpravy, obe smerujúce z juhu Egypta na sever, sa v piatok zrazili v provincii Suhág. Prvá súprava prudko zastavila, keď niekto použil ručnú brzdu, druhá do nej narazila. Podľa najnovšej bilancie si kolízia vyžiadala 18 mŕtvych a okolo 200 zranených. Miestne médiá pôvodne informovali až o 32 obetiach, neskôr túto informáciu korigovali.

Zatykač teraz vydali na dvoch rušňovodičov, jedného z havarovaných vlakov a na ich dvoch asistentov. Ďalej na dispečera železničnej dopravy v stanici Marágha a na troch ďalších pracovníkov. Vo vyhlásení to uviedla kancelária generálneho prokurátora.

Z Egypta prichádzajú správy o vlakových nešťastiach často. Pri tom najtragickejšom uhorelo vo vlaku v roku 2002 južne od Káhiry 370 ľudí. V roku 2019 jedna súprava narazila na káhirskej hlavnej stanici do zátarasy. O život vtedy prišlo vyše 20 ľudí a viac ako 40 sa zranilo. Kvôli tejto nehode odstúpil minister dopravy Hišám Arafát. Keď sa v roku 2018 zrazil osobný vlak s nákladným a o život prišlo 12 ľudí, uviedol prezident Abdal Fattah Sisi, že Egypt potrebuje na modernizáciu železníc 250 miliárd egyptských libier (približne 13 miliárd eur).

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #zrážka vlakov