Splav rieky sa v Česku skončil tragicky. Traja mladí muži zomreli

Piatková tragédia na splave rieky v moravskosliezskom meste Frýdlant nad Ostravicí má smutné pokračovanie, píše spravodajský server televíznej stanice Nova. Aj druhý muž, ktorého sa polícii podarilo z vody dostať, totiž svojim zraneniam podľahol. Po treťom sa stále pátra, vyšetrovatelia sa na miesto vrátili aj v sobotu. Telo tretieho muža našli v sobotu v dopoludňajších hodinách.

03.04.2021 12:28 , aktualizované: 19:56
debata (3)

K topiacim sa osobám pri hrádzi neďaleko autokempingu vo Frýdlante nad Orlicí vyrazilo v piatok popoludní dovedna osem hasičských jednotiek. Časť z nich vyrazila priamo k hrádzi, ďalšia časť hľadala po prúde, opisuje TV Nova.

Jedného z topiacich sa podarilo vytiahnuť na neďaleký ostrovček jeho kamarátom, ktorí začali s oživovaním. Zasahujúci lekár však aj tak musel u 21-ročného muža konštatovať smrť.

Druhého muža sa podarilo nájsť podľa prúdu. Jeho resuscitácia prebiehala na brehu rieky i v sanitke. Napriek všetkému úsiliu posádok záchrannej zdravotnej služby však zomrel aj on, približuje televízia Nova.

Podľa informácií polície sa šiel najstarší z mladíkov na hrádzu kúpať, ale začal sa topiť. Pomôcť mu chceli ďalší mladší muži, ktorí skočili do vody za ním.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #utopenie #splavovanie