Pri vojenskej základni v Marylande strieľal vojak, dve osoby vážne zranil

Americké úrady zverejnili totožnosť páchateľa, ktorý v utorok v štáte Maryland postrelil dve osoby - príslušníkov amerického vojenského námorníctva slúžiacich na vojenskej základni Fort Detrick, v blízkosti ktorej došlo k tomuto incidentu.

06.04.2021 17:56 , aktualizované: 23:13
streľba Foto:
Príslušníci policajného rýchleho nasadenia zasahujú na vojenskej základni Fort Detrick po streľbe v priemyselnom parku Riverside Tech Park v severovýchodnej časti mesta Frederick, v americkom štáte Maryland 6. apríla 2021.
debata (14)

Páchateľom je poddôstojník Fantahun Girma Woldesenbet (38) slúžiaci na základni Fort Detrick, ktorý býval v meste Frederick mimo vojenskej základne. Šéf polície vo Fredericku Jason Lando uviedol, že Woldesenbet začal strieľať v jednej z prevádzok v priemyselnom parku v meste, pričom vážne zranil dve osoby. Tie následne letecky previezli do nemocnice. Páchateľ sa potom presunul k neďalekej vojenskej základni Fort Detrick, kde ho polícia usmrtila.

Ako pripomína AP, vo Fort Detricku sa nachádzajú laboratóriá biologickej obrany. Na základni pracuje zhruba 10 000 ľudí vrátane vojenského personálu a civilistov.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba