Českým socialistom padajú čísla, povedie ich ale naďalej Hamáček

Za predsedu Českej sociálnodemokratickej strany (ČSSD) opätovne zvolili Jana Hamáčka. Informoval o tom portál Novinky.cz s tým, že na on-line zjazde strany získal 140 hlasov z 270 delegátov.

09.04.2021 19:01
Jan Hamáček Foto: ,
Jan Hamáček
debata (1)

Hamáček, ktorý bol za šéfa ČSSD zvolený už v prvom kole hlasovania, tak porazil ďalších dvoch kandidátov – šéfa českej diplomacie Tomáša Petříčka (podporilo ho 95 delegátov) a poslankyňu Kateřinu Valachovú (dostala 23 hlasov). Zvyšných 12 delegátov sa rozhodlo nedať svoj hlas žiadnemu kandidátovi.

„Som pripravený urobiť maximum a pracovať na sto percent. Verím, že to vidíme rovnako. Poďme do toho, zvládneme to. Sľúbil som, že sociálnu demokraciu do Snemovne dovediem, a na tom trvám,“ povedal Hamáček po vyhlásení výsledkov hlasovania.

Vo svojom prejave pred hlasovaním obhajoval prítomnosť ČSSD vo vláde premiéra Andreja Babiša. Poznamenal však, že ČSSD dopláca na svojho koaličného partnera ANO, ktorý má vo vláde väčšinu a podľa jeho slov nezvláda boj proti pandémii nového koronavírusu.

Podľa prieskumu spoločnosti Median z 1. až 29. marca 2021, ktorého sa zúčastnilo 1013 respondentov vo veku 18 a viac rokov, by sa momentálne ČSSD so štyrmi percentami do Poslaneckej snemovne vôbec nedostala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ČSSD #Jan Hamáček