Česi kradli v Bavorsku náradie, predávali ho pod prezývkou Jánošík

Dvaja českí zlodeji takmer dva roky kradli v bavorskom pohraničnom regióne Horné Falcko motorové píly a ďalšie náradie na akumulátor. Jeden z nich potom náradia na internete predával pod prezývkou Juraj Jánošík, informoval server Nordbayern.de.

10.04.2021 05:30
debata (5)

Séria krádeží a vlámaní nedala takmer dva roky vydýchnuť miestnym poľnohospodárom. Od júla 2019 prístroje mizli predovšetkým z poľnohospodár­skych usadlostí. Páchatelia kradli hlavne reťazové píly a ďalšie elektrické náradie renomovaných značiek. Do októbra 2020 boli zaznamenané desiatky takýchto prípadov v celom regióne.

Polícia v meste Furth im Wald pri vyšetrovaní narazila na 41-ročného českého občana, ktorý sa pokúšal pravdepodobne kradnutý tovar predávať prostredníctvom internetových platforiem v Českej republike pod falošnou identitou. Používal k tomu pseudonym Juraj Jánošík podľa legendárneho slovenského zbojníka.

Pretože muž podozrivý z krádeží žil v Česku, bolo vyšetrovanie rozšírené cez hranice. Do hľadáčika polície sa potom dostal ešte ďalší 41-ročný český občan, ktorý sa pravdepodobne na lúpeži podieľal a tiež kradnutý tovar ponúkal na internete.

Keď sa ukázalo, že dvojica je za sériu krádeží zodpovedná, vydala na ne prokuratúra v Regensburgu európske zatykače. Od ich zadržania sa v pohraničnom regióne žiadne ďalšie trestné činy podobného druhu neodohrali.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko