Český vicepremiér Hamáček skolaboval. Jeho stav údajne nie je vážny

Český vicepremiér a minister vnútra Jan Hamáček v utorok skolaboval a nezúčastní sa preto na prebiehajúcom zasadnutí Poslaneckej snemovne. Potvrdil to v SMS správe pre denník Právo.

13.04.2021 13:50
Jan Hamáček Foto:
Na archívnej snímke z novembra 2014 český vicepremiér a minister vnútra Jan Hamáček
debata

„Mám za sebou drobný kolaps,“ napísal Hamáček s tým, že pre svoj nepriaznivý zdravotný stav nateraz ruší svoj program dovtedy, kým sa nebude cítiť lepšie. Ťažkosti mu robí zrejme tlak, priblížil Hamáček, ktorý na víkendovom zjazde Českej sociálnodemokra­tickej strany (ČSSD) obhájil post jej predsedu. Dodal tiež, že v poslednej dobe „už toho bolo (na neho) veľa“.

Český prezident Miloš Zeman v pondelok Hamáčka dočasne poveril aj vedením rezortu diplomacie po tom, čo bol z funkcie odvolaný Tomáš Petříček. Jeho odvolanie navrhol samotný Hamáček, ktorý s ponukou na prevzatie rezortu zahraničných vecí oslovil súčasného ministra kultúry Lubomíra Zaorálka. Ten to ale odmieta, pretože mu vadia zásahy do zahraničnej politiky zo strany prezidenta Zemana a premiéra Andreja Babiša.

Hamáček podľa portálu Novinky.cz dodal, že jeho stav nie je vážny a „pokúsi sa dať dokopy“, aby sa v utorok večer mohol zúčastniť na grémiu ČSSD, kde sa má rokovať o aktuálnych zmenách v tamojšej vláde.

Minulý týždeň skolabovala počas zasadnutia vlády hlavná hygienička Pavla Svrčinová, ktorá sa už medzičasom vrátila do práce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jan Hamáček