V Chorvátsku zhabali v prístave zásielku kokaínu za 57 miliónov eur

Viac než pol tony kokaínu objavila a zhabala chorvátska polícia v prístavnom meste Ploče na pobreží Jadranského mora. Kontraband bol ukrytý v debnách s ovocím, informovala v stredu tlačová agentúra AP.

15.04.2021 07:08
drogy chorvátsko kokaín Foto:
Kukláči stoja okolo stola, na ktorom sú balíčky kokaínu počas tlačovej konferencie v budove sídla policajného prezídia v Dubrovníku, 14. apríl 2021.
debata

Podľa miestnych médií ide o jeden z najväčších nálezov narkotík v Chorvátsku. Polícia kontraband vypátrala pomocou špeciálne vycvičených psov. V spolupráci s colnými úradmi objavila 575 kilogramov kokaínu počas náhodnej obhliadky kontajnerov, ktoré dorazili do prístavu z Južnej Ameriky. Komu bola zásielka adresovaná, sa zatiaľ nevie. V súvislosti s prípadom dosiaľ nikoho nezatkli.

Podľa odhadov polície by mali zhabané drogy na čiernom trhu hodnotu vyše 57 miliónov eur. V súvislosti s nálezom prebieha medzinárodné vyšetrovanie, úrady preto médiám neposkytli ďalšie informácie. Chorvátska polícia tvrdí, že zásielka smerovala do iných okolitých krajín.

Mesto Ploče sa nachádza neďaleko hlavnej turistickej destinácie Dubrovník.

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #kokaín #Chorvátsko