V Taliansku zadržali podozrivého z účasti na útoku v Nice z roku 2016

Talianska polícia zadržala muža podozrivého zo spolupáchateľstva v prípade teroristického útoku vo francúzskom meste Nice z roku 2016, pri ktorom zahynulo 86 ľudí.

22.04.2021 07:25
kamión, útok, nice Foto: ,
Zničený kamión po útoku v Nice.
debata (4)

Dvadsaťosemročný Albánec identifikovaný ako Endri Elenzi je podozrivý z predaja zbraní útočníkovi z Nice, informovali talianske médiá.

Talianska polícia uviedla, že muža, na ktorého bol vydaný európsky zatykač, zadržali neďaleko mesta Sparanise severne od Neapola vďaka koordinovanému úsiliu talianskych, albánskych a francúzskych orgánov.

K teroristickému útoku v Nice došlo 14. júla 2016, keď islamský extrémista Mohamed Lahouaiej-Bouhlel vrážal kamiónom do ľudí oslavujúcich Deň Bastily. Útok si vyžiadal 86 obetí na životoch a 458 zranených. Páchateľa polícia zastrelila.

Muž konal podľa vyšetrovateľov v súlade s výzvami rôznych islamistických organizácií vrátane IS na využívanie motorových vozidiel pri vraždení „neveriacich“. Podľa ľudí z okruhu svojich známych bol moslimom, avšak nebol vnímaný ako silno veriaci človek.

Nemecko Münster automobil ľudia náraz obete Čítajte viac Pri útokoch vozidlami sa zomieralo už v Berlíne, Nice či Londýne (výberová chronológia)
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Nice #útok automobilom