Na nemeckej klinike boli zavraždení štyria ľudia, polícia zatkla zamestnankyňu

Nemecká polícia zadržala 51-ročnú ženu podozrivú zo zabitia štyroch ľudí, ku ktorému došlo v stredu večer na klinike pre postihnutých v Postupime na východe Nemecka. Zadržaná je zamestnankyňou tejto kliniky.

29.04.2021 10:30
debata (7)

Ako informovala agentúra AP, políciu privolali na kliniku v stredu krátko pred 21.00 h. Na mieste činu, v nemocničných izbách, polícia našla štyroch mŕtvych, ako aj piatu osobu, ktorá bola ťažko zranená. Policajný hovorca Thorsten Herbst pre AP uviedol, že „obete vykazovali známky výrazného vonkajšieho násilia“.

Polícia naďalej zisťuje okolnosti trestného činu. Uviedla však súčasne, že zadržaná žena je „dôvodne podozrivá“ zo zabitia. Motívy násilného činu sú predmetom vyšetrovania.

Miestny denník Potsdamer Neueste Nachrichten informoval, že obeťami útoku boli obyvatelia kliniky, známej ako Dom Thenneldy von Saldernovej, ktorá sa stará o ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím – fyzickým i mentálnym. Okrem kliniky sú v tomto komplexe aj priestory na stále ubytovanie, vzdelávacie zariadenia a dielne na pracovnú terapiu.

Postupim je súčasťou metropolitnej oblasti Berlín/Branden­bursko.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda #zabitie