Počet obetí bombového útoku pri škole v afganskom Kábule vzrástol na 85

Počet obetí sobotňajšieho bombového útoku v blízkosti dievčenskej školy v afganskom hlavnom meste Kábul vzrástol na 85 a počet zranených sa vyšplhal na 147. Obeťami sú prevažne študentky školy, informovala v pondelok televízia CNN s odvolaním sa na hovorkyňu afganského viceprezidenta Muhammada Sarwara Dániša.

10.05.2021 12:42
Afganistan / Kábul / Dieťa / Zranenie / Foto: ,
Jedna zo študentiek leží v nemocnici potom, ako ju zranila explózia bômb pri škole v západnej časti afganskej metropoly Kábul 8. mája 2021
debata (3)

K výbuchu došlo v sobotu neďaleko dievčenskej školy v prevažne šiitskej štvrti Dašte Barčí na západe Kábulu. Hovorca ministerstva vnútra Tárik Árjan uviedol, že bomba vybuchla v aute pred školou a keď sa študentky v panike snažili dostať von z budovy, explodovali ďalšie dve nálože.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Afganské úrady vrátane prezidenta Ašrafa Ghaního z neho obviňujú hnutie Taliban. Hovorca Talibanu však poprel účasť na akomkoľvek útoku proti civilistom. Rodiny obetí vinia vládu a západné mocnosti z toho, že nedokázali v krajine ukončiť násilie a prebiehajúcu vojnu.

Afganistan / Operácia / Čítajte viac Okolie školy v Kábule zasiahla séria explózií. Malo zomrieť až 68 ľudí, hlavne študenti
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Kábul #výbuch bomby