V Berlíne pre hrozbu bomby pristálo lietadlo Ryanairu. Žiadnu nenašli

Poľská polícia v pondelok oznámila, že vyšetruje falošný bombový poplach, ktorý v nedeľu prinútil lietadlo írskej spoločnosti Ryanair núdzovo pristáť v Berlíne. Informuje o tom agentúra AFP.

31.05.2021 06:56 , aktualizované: 15:15
Ryanair / Lietadlo / Foto: ,
Príslušníci Spolkovej polície prehľadávajú lietadlo írskych nízkonákladových aerolínií Ryanair na medzinárodnom letisku Berlín-Brandenburg (BER) 31. mája 2021.
debata (54)

Stroj Ryanairu na trase z írskeho Dublinu do poľského mesta Krakov so 160 ľuďmi na palube núdzovo pristál v nedeľu večer krátko po 20.00 h v nemeckej metropole na letisku Berlín-Brandenburg (BER).

„Boli sme zo strany letiska v Krakove informovaní, že zamestnanec letiska prijal telefonický hovor s tým, že na palube lietadla je výbušné zariadenie,“ spresnil regionálny policajný hovorca Sebastian Glen. Nemecká polícia uviedla, že vykonala bezpečnostné previerky a „neobjavila žiadnu hrozbu“. Prehľadali aj batožinu cestujúcich.

„Nemecká polícia to preverila a nebolo tam žiadne zariadenie, žiadna bombová hrozba. Takže vieme, že to bol falošný poplach,“ dodal Glen. Zároveň uviedol, že páchateľa doposiaľ nezadržali. Robia však všetko pre to, aby odhalili jeho identitu.

K incidentu došlo týždeň po nútenom presmerovaní a pristátí lietadla Ryanairu v bieloruskom Minsku, kde zadržali aktivistu a novinára Ramana Prataseviča, ktorý sa nachádzal na jeho palube.

Vlani v júli musel stroj írskej spoločnosti na trase Dublin – Krakov tiež núdzovo pristáť v Londýne pre falošnú bombovú hrozbu.

Alexandr Lukašenko v parlamente Čítajte viac Lukašenko o incidente s lietadlom: Vedú proti nám hybridnú vojnu pred 'výpadom na východ'
54 debata chyba
Viac na túto tému: #Berlín #Ryanair #núdzové pristátie