Do belgického úradného vestníka sa omylom dostal recept na prípravu špargle

V Belgicku sa pomaly končiaca špargľová sezóna nedávno pripomenula nečakaným spôsobom. V belgickom úradnom vestníku sa totiž omylom objavil recept na prípravu tejto jarnej zeleniny aj s obligátnym prianím dobrej chuti na konci. Ako k chybe došlo nie je jasné, úrady už však omylom vložené riadky z databázy zmazali.

02.06.2021 07:18
špargľa, zelenina, výživa Foto:
debata (3)

Text receptu sa nedopatrením dostal do francúzskej časti zákona o cene liekov a zdravotných pomôcok, ktorý nedávno prešiel reformou. Belgická vláda zverejňuje vo vestníku nazvanom Moniteur Belge či Belgisch Staatsblad všetky nové zákony, vyhlášky, nariadenia a ďalšie oficiálne pokyny a oznámenia.

„Už mám dosť ľudí, podľa ktorých je Belgisch Staatsblad k ničomu,“ v žartu na twitteri právnik Morgan Moller spoločne s fotografiou omylom vloženého receptu. „Nájdete tam všetko: Zákony, rozhodnutie, recepty, na čo si spomeniete,“ dodal.

Iný belgický právnik Fabrice Guttadauria BBC povedal, že prešľap podobného rázu je nevídaný a ohromujúci. „Človek musí trochu popremýšľať, čo sa muselo stať, aby sa na oficiálnej stránke objavila takáto chyba,“ dodal.

Riaditeľ, ktorý má správu vestníka na starosti, Wilfried Verrezen potom uviedol, že sa recept objavil iba v jednej z databáz, ktorá sama o sebe nemá žiadny právny význam. Vďaka tomu podľa neho tiež nebol problém omylom vložený text odstrániť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #špargľa