Iránsku rafinériu zachvátil mohutný požiar, nebola to sabotáž

Mohutný požiar zachvátil v stredu večer ropnú rafinériu v iránskej metropole Teherán. Miestne úrady v tejto súvislosti vylúčili pokus o sabotáž, informovala agentúra AFP.

03.06.2021 08:30
Irán, požiar, ropná rafinéria Foto: ,
Obrovský dym stúpa z ropnej rafinérie 2. júna 2021 v Teheráne. V ropnej rafinérii v iránskom Teheráne vypukol v stredu večer veľký požiar.
debata (9)

Požiar podľa úradov vypukol v dôsledku explózie, ktorú zapríčinil únik z potrubia so skvapalneným plynom. Horieť začalo najmenej 18 nádrží s ropnými látkami a hasiči sa snažili o to, aby sa plamene nerozšírili aj na ďalšie.

Podľa dostupných informácií si požiar v rafinérii, ktorá môže denne spracovať 250.000 barelov ropy, nevyžiadal nijaké obete na životoch.

Hovorca spoločnosti Tehran Oil Refining Company v spojitosti s požiarom odmietol „všetky špekulácie o sabotáži“ a zdôraznil, že išlo len o dôsledok technickej poruchy.

V stredu ráno vypukol požiar na jednej z najväčších lodi iránskeho vojenského námorníctva v Ománskom zálive. Plavidlo museli evakuovať a napokon sa potopilo. Príčina požiaru v tomto prípade zverejnená nebola.

Irán opakovane obviňuje z rôznych sabotáží na svojom území Izrael, ktorý považuje za svojho úhlavného nepriateľa. Židovskému štátu pripísal aj údajné sabotáže, ku ktorým došlo vlani v dvoch iránskych jadrových zariadeniach.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Irán